منو سایت بیزینس گلوری

مذاکره تلفیقی چیست؟ چه مزایایی دارد؟

مذاکره تلفیقی

فرایند مذاکره یک فرایند بسیار تاثیرگزار در زندگی انسان ها میباشد. به طوری که ممکن است بسیاری از فعالیت های روزمره ما هم تحت تاثیر مذاکراتی باشد که انجام میدهیم. دستیابی به یک توافق چند جانبه یکی از اهدافی است که افراد در بسیاری از مذاکرت دنبال میکنند. یکی از انواع مذاکره که کاملاً در راستای این هدف تبیین شده است، مذاکرات تلفیقی میباشد. در مذاکرت تلفیقی طرفین به دنبال این هستند که به یک توافقی برسند تا برای هردوی آن ها مفید باشد. در این مقاله ابتدا در مورد مذاکره تلفیقی توضیحاتی خدمت شما ارائه میدهیم و در ادامه به بررسی مزایا، معایب، اهداف و روش هایی برای به دست آوردن نتایج مطلوب در مذاکرات تلفیقی میپردازیم. با ما همراه باشید…

مذاکره تلفیقی چیست؟

شاید اصطلاح (بُرد بُرد) به گوشتان آشنا باشد. در مذاکرات تلفیقی شرایط به گونه ای رقم میخورد که هر دو طرف به مزایای زیادی میرسند به همین جهت به این نوع مذاکرات بُرد بُرد نیز گفته میشود.

به مذاکراتی که در آن، طرفین، به جای رقابت برای کسب برتری، تلاش میکنند ایده‌ها و پیشنهادهای متفاوتی را ترکیب کنند، مذاکرات تلفیقی میگویند. در مذاکرات تلفیقی طرفین مذاکره در تلاش هستند تا راهکار هایی برای بر طرف کردن نیازها و خواسته های یکدیگر بیابند. از آنجایی که در این نوع مذاکره افراد به دنبال این هستند که به یک توافق برسند و کسی قصد تسلیم کردن دیگری را ندارد، به همین دلیل نتیجه این نوع مذاکرات چیزی با ارزش برای طرفین میباشد. برای بررسی ابعاد مختلف این مذاکره در ادامه مطلب با ما باشید. 

مزایای مذاکره تلفیقی

  1. بهبود روابط: از آنجایی که در مذاکره تلفیقی افراد به دنبال یافتن راه حلی مشترک هستند، این موضوع میتواند بهبود روابط دو طرف را در بر داشته باشد. زیرا آنها درک میکنند که طرف مقابل خیرخواه آنان میباشد.
  2. ارتقای کارایی: وقتی دو یا چند ذهن باهم برای بهبود شرایط و کارایی ایده دهند، طبیعتاً کیفیت بهتری دارد و کارایی توسعه پیدا میکند.
  3. حفظ وقت: زمانی که افراد سعی کنند با هم رقابت کنند، ممکن است ساعت ها بگذرد و نتوانند یک دیگر را قانع کنند یا دلیلی منطقی برای اثبات برتری خود بیاورند. ولی زمانی که افراد به دنبال توافق باشند، طبیعتاً زودتر به نتیجه میرسند.

معایب مذاکره تلفیقی

  1. سختی تصمیم‌گیری: گاهی اوقات در مذاکره تلفیقی همه چیز به خوبی پیش میرود و دو طرف به توافق میرسند، اما گاهی اوقات ممکن است یکی از دو طرف در تصمیم گیری در مورد یک مسئله که به توافق مربوط است دچار تردد و ابهام شود و نتواند به خوبی تصمیم بگیرد.
  2. تعامل ناموفق: اگر افراد نتوانند تعامل مؤثری باهم برقرار کنند، مذاکره تلفیقی ممکن است بی اثر باشد.
  3. ریسک بالاتر: مذاکره تلفیقی، ممکن است ریسک بالاتری نسبت به مذاکره توزیعی داشته باشد، زیرا توافق در این نوع مذاکره بیشتر در نتیجه تلاش هر دو طرف برای تضمین برخورداری از یک سطح بالاتر از نیازهای خود است.

اهداف مذاکره تلفیقی

همانطور که میدانید هر نوع از مذاکره به منظور دستیابی به یک سری اهداف خاصی انجام میشود. مذاکره تلفیقی هم اهدافی دارد که در این بخش به آن ها خواهیم پرداخت. 

  1. دستاورد های مشترک بزرگ: گاهی دو یا چند سازمان پای میز مذاکره مینشینند و منابع مختلفی را به اشتراک میگذارند تا در نهایت دستاورد های بزرگتری را تجربه کنند.
  2. بهبود روابط بین طرفین: ممکن است برخی از کسب و کارها به منظور اینکه روابط خودشان را تقویت کنند با دیگر سازمان‌ها پای میز مذاکرات تلفیقی بروند.
  3. حل چالش ها: هر کسب و کاری ممکن است به چالش و مشکل بر بخورد، زمانی که یک مشکلی ایجاد شد خیلی از کسب و کارها با هدف حل مشکل مذاکرت تلفیقی را انتخاب میکنند.

چگونه در مذاکرات تلفیقی موفق شویم؟

فن بیان موثر: اگر بتوانید به شکلی درست خواسته ها و ایده های خودتان را بیان کنید که طرف مقابل به خوبی آن ها را درک کند، شاید او بهتر بتواند با شما مذاکره را ادامه دهد و به توافق برسد.

گوش دادن فعالانه: سعی کنید شنونده خوبی باشید. اگر به خوبی به حرف هایی که طرف مقابل میزند به خوبی توجه کنید، میتوانید راهکار های درست و مطلوبی ارائه دهید.

تعیین اهداف: در ابتدای مذاکره بهتر است دو طرف اهداف خودشان را از این مذاکره مشخص کنند. این کار وضوح وسیر و خواسته هایتان را بیشتر میکند و در صورت ایجاد ابهام در طول مذاکره، میتوانید با رجوع کردن به هدف از پیش تعیین شده، این ابهامات را برطرف کنید. 

ختم کلام...

در این مقاله مذاکره تلفیقی را توضیح دادیم و گفتیم که مذاکره تلفیقی یکی از انواع مذاکره میباشد که در آن افراد ایده ها و نظرات خود را ترکیب میکنند تا بتوانند به یک توافق نهایی برسند. بسیاری از کسب و کارها از مذاکره تلفیقی استفاده میکنند تا بتوانند مشکلات و چالش های خود را برطرف کنند. آن ها میتوانند با استفاده از منابعی که طرف های دیگر مذاکره در اختیارشان قرار میدهند، مشکلاتشان را حل کنند. مذاکرات تلفیقی به حفظ روابط خوب بین کسب و کارها و افراد کمک میکند، زیرا هر طرف در این نوع مذاکره به جای اینکه طرف مقابل را تسلیم کند، به فکر این میباشد که روند مذاکره به خوبی پیش برود تا هردو به سود و مزایا برسند. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

 

سپاس بی‌نهایت
بیزینس گلوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *