منو سایت بیزینس گلوری

دارایی برند: عامل توسعه بی وقفه برند

دارایی برند

در دنیای رقابتی و پررونق امروز، برندها برای برجسته شدن و جذب مشتریان، نیاز به شناخته شدن و متمایز شدن دارند. در این راستا، دارایی‌های برند به عنوان ابزاری بسیار قدرتمند ظاهر می‌شوند. اما دارایی‌ های برند چه چیزهایی هستند و چرا اهمیت آنها در موفقیت تجاری بسیار بالاست؟

در این مقاله، به تعریف و بررسی اهمیت دارایی‌های برند و نقش آنها در موفقیت تجاری می‌پردازیم. با درک عمیق‌تر از این مفهوم، شما قادر خواهید بود استراتژی‌های مناسب و تصمیمات درستی را برای توسعه و تقویت دارایی‌ های برند خود بگیرید و برندتان را در برابر رقبا به نمایش بگذارید. این مقاله مفید را از دست ندهید…

دارایی برند چیست؟

دارایی‌های برند عبارتند از عناصر طراحی و بازاریابی که هویت تجاری را منتقل می‌کنند و به راحتی توسط مصرف‌کنندگان شناسایی می‌شوند. آن‌‎ها به ترویج ارتباط سریع کمک می‌کنند و در تمایز برند از رقبا نقش مهمی ایفا می‌کنند. با داشتن دارایی‌های برند، فرایند برندسازی بسیار ساده‌تر انجام می‌شود. بهتر است بگوییم که دارایی برند همان عناصر برند محسوب می‌شود.

مصرف‌کنندگان دلایل زیادی برای ترجیح برندها دارند، از آسانی دسترسی به محصولات یا خدمات برند تا سهولت در تصمیم‌گیری و حتی موقعیت اجتماعی خرید از یک برند. دارایی‌ های برند شما این امکان را فراهم می‌کند تا با مصرف‌کنندگان در مسیر برآورده کردن نیازهایشان ارتباط برقرار کنید. هر چه بیشتر دارایی‌ های برند شما را ببینند، احساس آشنایی بیشتری با برند خواهند داشت. آشنا شدن مخاطبان با برند مزایای متعددی دارد. یکی از آن‌ها بالاتر رفتن میزان فروش است. بر اساس گزارش شورای اطلاعات بین‌المللی غذا، آشنایی تأثیر قابل توجهی بر تصمیمات خرید غذا در میان 33 درصد از خریداران در ایالات متحده دارد. هنگامی که صحبت از خرید از پلتفرم‌های محبوب مانند آمازون می‌شود، 23 درصد از مصرف‌کنندگان به دلیل آشنایی، انتخاب می‌کنند که از آمازون خرید کنند.

دارایی های کلیدی برند

تعدادی از دارایی های برند وجود دارند که برای ایجاد یک حضور قوی در برند کلیدی هستند.

  • نام تجاری: اگر به تازگی شروع به کار کرده‌اید یا به تجدید یک نام تجاری فکر می‌کنید، این فرصت را دارید که نام تجاری جذاب، معنی‌دار و به ‌یاد ‌ماندنی ایجاد کنید. نام‌های تجاری موفق معمولاً با انتخاب یک سبک نام، مانند نامگذاری آن به نام مؤسس (دل)، استفاده از نام اختصاری (IBM)، یا توصیف کاری که محصول یا خدمات انجام می‌دهد (مایکروسافت) تعیین می‌شوند.
  • لوگو: لوگو یک نشانه بصری است که به سرعت برای مشتریان قابل شناسایی می‌باشد. توسعه و حفظ یک لوگوی قابل تشخیص، کلید یک استراتژی بازاریابی و برندسازی موفق است.
  • شعار: شعارها و تگ‌‎لاین‌ها عبارات کوتاهی هستند که مشتریان را به یاد برند می‌اندازند. شعارهای معروف عبارتند از «فقط انجامش بده» نایک و «متفاوت فکر کنید» از اپل. هر دوی این موارد بلافاصله با نام تجاری مرتبط می‌شوند، به طوری که مشتری چه آن را بخواند یا بشنود، فوراً متوجه خواهد شد که محتوا مربوط به چه شرکتی است. توجه: اگر شعارهای خود را با لوگوی خود همراه کنید، می‌توانید تأثیر کمپین‌های خود را به حداکثر برسانید و  برند خود را در ذهن مشتریان خود مستحکم کنید.
  • پالت رنگ: رنگ نقش مهمی در برداشت اولیه و ظاهر کلی برند شما دارد. 90% از برداشت اولیه مخاطب از یک برند، با رنگ صورت می‌گیرد. با علم بر این که افراد در 90 ثانیه نخست نظری را درباره محصولات یا برندها ارائه می‌دهند، آشکار است که چرا پالت رنگ یکی از دارایی‌های برتر یک برند محسوب می‌شود. از روانشناسی رنگ ها غافل نشوید و آن ها را مطالعه کنید. باید سعی کنید پالت رنگی برند خود را با ویژگی برند و نیازی که می‌خواهید از مشتریان بر طرف کنید، هماهنگ سازید. آیا تا به حال به رنگ‌بندی مایکروسافت دقت کردید؟ رنگ‌بندی مایکروسافت ترکیبی چشم‌نواز از رنگ‌های تند است که مترادف با محصولات این شرکت می‌باشد. چهار مربع در لوگو در کنار هم قرار گرفته‌اند تا مانند یک پنجره ظاهر شوند. هر مربع نشان دهنده برنامه‌های مایکروسافت است: “… قرمز برای برنامه‌های Office، سبز برای Excel، آبی برای Word و زرد برای Outlook.”
  • صدا: بر اساس تحقیقات انجام شده، ما تمایل داریم موسیقی را حتی بهتر از خاطرات خودمان به خاطر بسپاریم. اگر می‌خواهید برند خود را در ذهن مصرف‌کنندگانتان تثبیت کنید، ایجاد یک صدای ضبط‌شده به شما کمک می‌کند.
  • عکس: عکاسی با کیفیت این قدرت را دارد که برند شما را از برند دیگر متمایز کند. Lune Croissanterie، یک شرکت مستقر در ملبورن که کروسانت تولید می‌کند، هویت خود را بر خلاف سایر شرکت‌هایی که محصولات پخته می‌فروشند به تصویر می‌کشد. سبک عکاسی آن از دقت و توجه به جزئیات یک شرکت پیشرفته مانند اپل تقلید می‌کند. Lune با زوم کردن روی کروسانت با رویکردی مینیمالیستی، کروسان‌های خود را به خوشمزگی هرچه تمام تر به تصویر می‌کشد.
  • ویدئوها: ویدئو یک روش تاثیرگذار دیگری برای برانگیختن احساسات مثبت و علاقه مخاطبان هدف شماست. فیلم‌های پشت صحنه می‌توانند دیدگاهی به مشتریان شما از کارهای پشت برند بدهند تا موجب اعتماد بیشتر شود. ویدیوهای Lune نگاهی درونی به نحوه درست کردن نان‌های آن توسط نانوایان‌های آن می‌دهد. مشتریان با دیدن ویدئوهای آماده سازی و تولید کروسانت، خیالشان از بابت تمام مسائل بهداشتی و سلامتی راحت می‌شود.
  • تایپوگرافی: سبک‌های تایپ و فونت باید هنرمندانه و هدفمند باشند. فونتی را برای نام تجاری خود برگزینید تا پیام یا احساساتی را که می‌خواهید با آنها ارتباط برقرار کنید، منعکس کند.

دارایی های معنوی برند

  • مشتریان وفادار: میزان مشتریان وفادار می‌تواند میزان ارزشمندی یک کسب و کار را مشخص کند. هر کسب و کاری اگر بتواند برنامه ای منظم برای وفادارسازی مشتریانش بچیند و به آن عمل کند، قطعاً نتایج مثبتی به دست خواهد آورد. بنابراین مشتریان وفادار و ثابت یک سازمان جزو دارایی‌های برند آن سازمان محسوب می‌شود.
  • اعتبار برند: هرچه برند در نزد مخاطبان اعتبار بیشتری کسب کرده باشد، میزان فروش بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل این مورد نیز در زمره دارایی های برند قرار می‌گیرد.
  • ماندگاری: برندی که بتواند سالیان سال زنده و در حال توسعه باشد، از ارزش بالایی برخوردار است. افراد به این نوع برند‌هایی که قدمت زیادی دارند بهتر اعتماد می‌کنند. زیرا آن‌ها امتحان خود را به خوبی پس داده‌اند.  بنابراین قدمت و ماندگاری آن‌ها، درواقع یکی از دارایی های برندشان می‌باشد.

برای دریافت مشاوره کسب و کار از بیزینس گلوری با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

09909992403

اهمیت دارایی های برند

چرا دارایی های برند مهم هستند؟

دارایی‌های برند اهمیت زیادی دارند به این 3 دلیلی که در ادامه خواهیم گفت:

  1. ایجاد اعتماد: دارایی‌ های برند موجب ایجاد اعتماد مشتریان میشود. یک برند قوی با داشتن عناصری مانند نام، لوگو، شناخت بصری و صوتی معتبر، تجربه‌های قبلی مثبت و کیفیت برتر، اعتماد مشتریان را جلب می‌کند و ارتباط پایدار و محکمی را ایجاد می‌کند.
  2. بهبود نرخ بازگشت سرمایه (ROI): دارایی‌ های برند تأثیر بزرگی در بهبود نرخ بازگشت سرمایه در برند دارند. دارایی های قدرتمند برای یک برند منجر به ارتقای ارزش برند، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان قبلی و در نهایت افزایش فروش و سودآوری می‌شود.
  3. تقویت هویت برند: دارایی‌های برند در تقویت و بهینه سازی هویت برند نقش حیاتی دارند. این دارایی‌ها هویت خاص برند را تقویت کرده و موجب تمایز آن از سایر رقبا میشود. طراحی مناسب لوگو، شناخت بصری، شناخت صوتی و سایر دارایی‌های برند، هویت برند را به خوبی نشان می‌دهند و در ذهن مشتریان به یاد می‌مانند.

بنابراین، دارایی‌های برند به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند در یک شرکت در نظر گرفته می‌شوند که نقش مهمی در رونق و موفقیت آن ایفا می‌کنند.

تعیین ارزش دارایی های برند

تعیین ارزش دارایی‌های برند یک فرآیند پیچیده و حیاتی است که بر مبنای تأثیر گذاری این دارایی‌ها در ابعاد مختلف انجام می‌شود. این فرآیند نه تنها شامل ارزیابی اثرات مالی، بلکه به تحلیل عوامل نامحسوسی همچون تأثیر در پیام‌رسانی، تبلیغات، و تأثیرپذیری مشتریان نیز متمرکز است.

ارزش دارایی‌های برند در تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم خود بر پیام‌رسانی برند بیان می‌شود. اگر دارایی‌ها بتوانند به مشتریان یک شناخت ویژه از برند ارائه دهند، پیام‌رسانی به شدت تقویت شده و ارتباط عاطفی با مشتریان نیز تقویت می‌یابد.

در عین حال، تأثیر دارایی‌های برند در حوزه تبلیغات نیز بسیار حائز اهمیت است. وجود دارایی‌های شناخته شده در تبلیغات، به مشتریان امکان می‌دهد برند را بهتر درک کنند و ویژگی‌های مثبت آن را به یاد داشته باشند. این امر در بهبود کارایی تبلیغات و افزایش احتمال تبدیل مشتریان نقش کلیدی دارد.

به دلیل پیچیدگی و تأثیرات گسترده دارایی‌های برند، ارزش‌گذاری باید به صورت جامع و دقیق انجام شود. از شاخص‌ها و معیارهای قابل اندازه‌گیری در طولانی‌مدت برای ارزیابی تأثیرات و ارزش مالی دارایی‌ها استفاده شود تا نه تنها این ارزش تعیین شود بلکه به بهبود استراتژی‌ها و تصمیم‌گیری‌های آتی برند کمک شود.

ختم کلام

در این مقاله هدف ما اثبات ارزشمندی دارایی های برند بود. امیدواریم که موفق بوده باشیم. گفتیم که دارایی برند یعنی عناصری که هویت تجاری برند را تشکیل می‌دهند و افراد با دیدن این عناصر، برند را به خاطر می‌آورند. همچنین دارایی‌های برند به لحاظ معنوی نیز بررسی می‌شوند. مانند اعتبار برند، ماندگاری و مشتریان وفادار. 

سپاس بی‌نهایتـــ
بیزینس گلوریـــ

منابع:

www.canva.com

سوالات متداول

دارایی‌های برند، از جمله نام، لوگو، تجربیات مثبت و کیفیت برتر، اعتماد مشتریان را جلب می‌کنند و ارتباط پایدار و قوی با آنها ایجاد می‌کنند.

دارایی‌های برند منجر به ارتقاء ارزش برند، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان قبلی، و در نتیجه افزایش فروش و سودآوری می‌شوند.

دارایی‌های برند، از جمله لوگو، شناخت بصری و صوتی، شعار، پالت رنگ و سایر عناصر، در تقویت هویت برند نقش حیاتی ایفا کرده و تمایز برند از رقبا را ممکن می‌سازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *